Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa z nutką brokułową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł ( część bez różyczek ) 1
marchewki 3
korzeń pietruszki 1
małego selera 1/2
posiekanej natki pietruszki 1/4 szk
posiekanego koperku 1/4 szk
ziemniaków 1 kg
kości karkowych 600 g
wody 2,5 l
śmietany 18% słodkiej 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa z nutką brokułową

Kości dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu prawie do miękkości.
Marchew, pietruszkę i seler i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Części brokuła również pokroić w kostkę, z kalafiora oddzielić różyczki a resztę również pokroić w kostkę.
Gdy kości są dostatecznie miękkie wyjąc je i po ostudzeniu obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. dodać marchew, pietruszkę, seler i posiekaną natkę pietruszki oraz koper.
Dodać sól, pieprz i maggi.
Gotować około 10 minut, dodać pokrojone ziemniaki i brokuła i nadal gotować 5 minut.
Na koniec wrzucić kalafior.
Gdy kalafior będzie miękki wyłączyć gaz.
Śmietanę wlać do naczynia, zahartować ją niewielką ilością zupy i wlać do garnka.
Wymieszać i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomosatomos 08.04.2012 17:26
fajne
ronald88 06.04.2012 14:37
super
Paweł10 02.04.2012 17:56
bardzo ładnie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak