Kalafiorowa z nutką brokułową

Kalafiorowa z nutką brokułową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł ( część bez różyczek )

    1
  • marchewki

    3
  • korzeń pietruszki

    1
  • małego selera

    1/2
  • posiekanej natki pietruszki

    1/4 szk
  • posiekanego koperku

    1/4 szk
  • ziemniaków

    1 kg
  • kości karkowych

    600 g
  • wody

    2,5 l
  • śmietany 18% słodkiej

    250 ml
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kości dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu prawie do miękkości.
Marchew, pietruszkę i seler i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Części brokuła również pokroić w kostkę, z kalafiora oddzielić różyczki a resztę również pokroić w kostkę.
Gdy kości są dostatecznie miękkie wyjąc je i po ostudzeniu obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. dodać marchew, pietruszkę, seler i posiekaną natkę pietruszki oraz koper.
Dodać sól, pieprz i maggi.
Gotować około 10 minut, dodać pokrojone ziemniaki i brokuła i nadal gotować 5 minut.
Na koniec wrzucić kalafior.
Gdy kalafior będzie miękki wyłączyć gaz.
Śmietanę wlać do naczynia, zahartować ją niewielką ilością zupy i wlać do garnka.
Wymieszać i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomosatomos

08.04.2012 17:26
fajne

ronald88

06.04.2012 14:37
super

Paweł10

02.04.2012 17:56
bardzo ładnie wygląda :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat