Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORTILLE Z CZERWONĄ FASOLĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka kukurydziana 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
masło lub margaryna pół kostki
sól do smaku
woda 1 i 1/2 szklanki
masło do smażenia
Farsz:
cebula
fasolka czerwona 1 puszka
czosnek 2 ząbki
żółty ser starty 1/2 szklanki
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: TORTILLE Z CZERWONĄ FASOLĄ

CIASTO: Zagnieść ciasto i podzielić je na porcje mieszczące się w dłoni . Odstawić na pół godziny. Po upływie tego czasu każdą porcję należy rozwałkować na placek nie większy niż patelnia, której będziemy używać. Rozgrzać patelnię i posmarować ją masłem. Placki smażyć z dwóch stron.

FARSZ: Obrać cebulę, pokroić ją w drobną kostkę i usmażyć na oliwie. Następnie dodać odsączoną fasolę z puszki, czosnek, sól i pieprz do smaku. Nałożyć farsz na placek, posypać serem i zwinąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak