Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z por

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 50 dag
por 3
ser topiony 3
cebula biała 2
przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z por

1. Cebulkę pokroić w kostkę.
2. Mięso mielone podsmażyć z cebulką w głębokim garnku - ok. 10 min. z łyżką oleju i łyżką jarzynki.
3. Por pokroić w talarki - grubość ok. 1cm
4. Por wsypać do garnka z mięsem i na wolnym ogniu dusić - ok. 20 min.
5. Zalać wodą do ok.3/4 pojemności garnka i gotować - wg. uznania, aż do miękkości mięsa i por.
6. Serek topiony dodać na końcu, rozpuścić w zupie.
7. Można dodać jarzynkę - do smaku ;)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak