Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT TEŚCIOWEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 250 gramów
cukier puder 2 łyżki
kremówka 700 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
kiwi 1 sztuka
rurki czekoladowe 1 opakowanie
wiśnie bez pestek 1 słoik
biszkopty okrągłe 2 czekoladowe
mandarynka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: TORT TEŚCIOWEJ

- Biszkopty mocno skropić kompotem wiśniowym
- Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Zmiksować.
- Na biszkopcie rozsmarować bitą śmietanę; na wierzchu poukładać wiśnie (zostawić kilka do dekoracji). Całość przykryć drugim biszkoptem. Tort posmarować resztą śmietany.
- Rurki waflowe z nadzieniem czekoladowym połamać i obłożyć nimi boki tortu.
- Owoce (truskawki, kiwi) pokroić. Z truskawek, wiśni, kiwi oraz mandarynek zrobić kwiaty i liście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 03.04.2012 16:31
Wygląda apetycznie
czekoladka_m 02.04.2012 19:57
Wygląda bardzo smacznie, aż żal jeść;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak