Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 30 dag
makaron spaghetti 1/2 opakowania
sól
pieprz
bazylia
oregano
pomidory w puszce 1 sztuka
przyprawa do mielonego

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z indykiem

Mięso mielone rozdrabniamy na kawałeczki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mielonego.
Smażymy na rozgrzanym oleju rozdzielając mięso łyżką, aby były małe kawałeczki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Pomidory wyjmujemy z puszki i przekładamy do garnka. Dodajemy sól, pieprz, oregano i bazylię. Doprowadzamy do zagotowania.
Do sosu dodajemy mięso i mieszamy. Na tależe układamy porcje makaronu i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:52
Tylko tak gotować.
daria2911 25.04.2012 12:16
uwielbiam spaghetti
Rafał10 20.04.2012 17:26
Wygląda pysznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak