Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z roszponki z cykorią i goudą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 25 dkg
cykoria 1 szt
cebula biała 1 szt
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
ser gouda 3 plastry
sól, pieprz, cukier do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z roszponki z cykorią i goudą

Oczyszczoną cykorię podzielic na pojedyńcze listki. Cebulę drobno posiekac. Oliwę, ocet, musztardę wymieszac i doprawic solą, cukrem i pieprzem do smaku. Sos wymieszac z cebulą. Na talerzykach układac listki roszponki, cykorii i ser pocięty w paseczki, Polac sosem i udekorowac natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.09.2011 13:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak