surówka z roszponki z cykorią i goudą

surówka z roszponki z cykorią i goudą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    25 dkg
  • cykoria

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • ser gouda

    3 plastry
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • natka pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną cykorię podzielic na pojedyńcze listki. Cebulę drobno posiekac. Oliwę, ocet, musztardę wymieszac i doprawic solą, cukrem i pieprzem do smaku. Sos wymieszac z cebulą. Na talerzykach układac listki roszponki, cykorii i ser pocięty w paseczki, Polac sosem i udekorowac natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

10.09.2011 13:14
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat