Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONE PIECZARKI !

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 KG
cebula 3 SZT
pieprz kolorowy DO SMAKU
bazylia DO SMAKU
Zioła prowansalskie suszone Prymat DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONE PIECZARKI !

PIECZARKI PŁUKAMY W ZIMNEJ WODZIE I KOIMY NA MAŁE KAWAŁECZKI. CEBULĘ OBIERAMY Z ŁUPINEK I KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I PODSMAŻAMY NA OLEJU. DO PODSMAŻONEJ CEBULKI DODAJEMY POKROJONE PIECZARKI I POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI. PODLEWAMY ODROBINĄ WODY I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI. TAKIMI PIECZARKAMI MOŻNA FASZEROWAĆ JAJKA, POSYPAĆ KURCZAKA PIECZONEGO ....

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 03.04.2013 09:25
bardzo lubię
mic 01.01.2013 21:13
uwielbiam je
kasiek 09.10.2012 21:08
ja bym zrobiła z nich krokiety uwielbiam
olkaaa 26.07.2012 08:18
też takie robię
Dorota59 05.06.2012 21:17
pyszniutkie
kamyk 25.05.2012 21:25
do kurczaczka rewelacja
Aneta41 26.04.2012 09:39
duś je na małym ogniu pod przykryciem i dodaj trochę oleju wtedy będą smaczne
Smerfetka250 03.04.2012 10:59
Zamiast pysznych pieczarek zrobiły mi się wiórka. Co zrobić żeby pieczarki mi się nie paliły?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak