Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z sercem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 słoik
mięso wołowe 1 sztuka
ziele angielskie 2 łyżeczki
por (biała część) 1 sztuka
marchewka ugotowana 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z sercem

Mięso, ziele angielskie, por, marchew, czosnek, cebulę wrzucamy do garnka i zalewamy wodą.Gotujemy.Po dwudziestu minutach wlewamy koncentrat pomidorowy,gotujemy ponownie dziesięć minut.Na koniec posypujemy natką pietruszki.Zabielamy według uznania śmietaną. Zamiast kostek rosołowych dodajemy lubczyk. Osobno w osolonej wodzie gotujemy ryż biały.Po odcedzeniu podajemy z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.02.2013 15:28
Napisałaś podajemy z ryżem, a na zdjęciu zamiast ryżu makaron. I miało być posypane natką pietruszki, ale jej nie widać. Dlaczego z sercem?
gusia1000 16.05.2012 22:54
Popularna zupa i też ją często gotuję.
Wredotka1 03.04.2012 10:50
Pyszności :) troszkę zmieniłam ponieważ dodałam makaron:) ale zupka naprawdę pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak