Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy ser biały własnej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko z udoju 2 litry
śmietana 12% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy ser biały własnej roboty

Gdy mamy w domu mleko, odmierzamy litr i wlewamy do garnka.Odstawiamy na parę dni aż zacznie się zsiadać.Gdy się zsiądzie to nastawiamy na gaz i ocieplamy do momentu aż uzna się że spora ilość serwatki odeszła.Następnie na druszlak kładziemy serwetę i wylewamy na nią mleko.Gdy się odsączy możemy serwetkę związać i powiesić na parę dni.Ser gotowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 25.08.2015 07:12
swietny przepis
Beatris 13.02.2013 15:30
A co ze śmietaną i resztą mleka?
gusia1000 16.05.2012 22:53
100 razy lepszy od kupnego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak