Wiśnie w soku własnym

Wiśnie w soku własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć i wydrylować. Wsypać do garnka 1 szklankę cukru, wrzucić owoce i zasypać je pozostałym cukrem. Odstawić pod przykryciem na dobę. Wiśnie wraz z wytworzonym sokiem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat