Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w soku własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w soku własnym

Wiśnie umyć i wydrylować. Wsypać do garnka 1 szklankę cukru, wrzucić owoce i zasypać je pozostałym cukrem. Odstawić pod przykryciem na dobę. Wiśnie wraz z wytworzonym sokiem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak