Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z masą różową i delicjami
Biszkopt piecz ok. 20 min. w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni.
Kisiele ugotuj w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. Jeśli kisiel jest bez dodatku cukru dodaj do niego cukier. Masło roztop, dodaj do ugotowanego kisielu. 2 galaretki rozpuść w szklance wody, dodaj do kisielu. Masę kisielową zostaw do wystudzenia.
Biszkopt nasącz sokiem z ananasa. Wystudzoną, trochę tężejącą masę wylej na biszkopt. Na masie ułóż delicje.
2 galaretki rozpuść w 0,5 l gorącej wody. Śmietanę ubij z śmietan-fix, dodaj cukier puder. Zimną galaretkę dodaj do ubitej śmietany. Tężejącą masę wylej na delicje. Ozdób kolorową posypką.