Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne w piwnym cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
papryka czerwona
pieczarki marynowane
ryba
Ciasto:
mąka około szklanka
jajko 1 szt
piwo 0.5 puszki
sól, pieprz do smaku
oregano do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne w piwnym cieście

Przygotowujemy rybę. Jeśli jest mrożona należy ją wcześniej odmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Rybę kroimy na pół wzdłuż a następnie na kawałki ok 2 cm. solimy i pieprzymy. Paprykę i cebulę Kroimy w tej samej wielkości kawałki. Pieczarki odsączamy z zalewy. Na wykałaczkę nabijamy przygotowane składniki w następującej kolejności: Cebula,ryba,cebula,pieczarka,papryka,cebula, ryba, cebula, pieczarka ryba.
Ciasto: Do miski wsypujemy szklankę mąki, wbijamy jedno całe jajo, proszek do pieczenia, solimy pieprzymy. Łączymy składniki mieszając. Dolewamy Piwa, którym dozujemy konsystencję. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe, tak by nie spływało z szaszłyka lecz go obtaczało. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Podawać z frytkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 06.04.2012 22:55
Muszą smakować wyjątkowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak