Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem rabarbarowo-bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 2 kg
żelfix 2 op
sok z cytryny 1/2 szkl
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem rabarbarowo-bananowy

Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki długości 1 cm. Z bananów zdjąć skórkę, pokroić w plasterki. Owoce zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Owoce zagotować, dodać żelfix i sok z cytryny, trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 21.07.2012 13:39
pyszny i aromatyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak