Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek na Wielkanocny stół

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
por
pieprz
natka pietruszki
jajka przepiórcze 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek na Wielkanocny stół

Baranek powstaje z jajek kurzych i jajek przepiórczych . jajka gotujemy obieramy i studzimy . Z jajek kurzych robimy brzuszek baranka .Jajko odcinamy w dolnej częsci ,żeby baranek stał na talerzu .z jajek przepiórczych robimy głowę ,przyczepiając ja na wykałaczce .Oczy robimy z pieprzu rogi z pora . Ogonek robimy z połówki jajka przepiórczego .Układamy go na natce pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 28.04.2012 01:12
śliczny
JUSTYNA61 02.04.2012 07:51
piękne
iwa643 02.04.2012 07:20
polecam na wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak