Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy do pstrąga

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18-procentowa 1 szt
margaryna do smażenia 5 dag
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy do pstrąga

Na patelnie dajemy troszke margaryny,czekamy aż się rozpuści i wlewamy śmietanę-18%(ja osobiście lubię łowicką różową) i ścinamy ja,dodajemy do smaku wegety,mieszamy i czekamy aż nie będzie wodnista tylko bardziej gęsta. Na sam koniec dodajemy drobno pokrojony koperek i mieszamy. Idealny sosik do smażonego bądź też z grilla pstrąga,ale także nadaje się do innych ryb.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.06.2012 10:12
jaki aromatyczny
kbj31 06.04.2012 21:13
super
ronald88 02.04.2012 10:25
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak