Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z grzybkami i skrawkami mięska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 6 kilo
kiełbasa zwyczajna 0,5 kilo
boczek 0,5 kilo
schab 0,5 kilo
szynka 0,5 kilo
grzyby suszone 200 gram
przecier pomidorowy 1 słoiczek
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula biała 3 sztuki
marchew 3 sztuki
wino czerwone wytrawne 2 szklanki
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z grzybkami i skrawkami mięska

Kapustę płuczemy, marchewkę zcieramy na tarce na grubych oczkach, gotujemy z przyprawami. Mięso kroimy , podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy do kapustki mieso z cebulką i grzybki. Gotujemy do miękkości, jak trochę wody odparuje to uzupełniamy winem. Na końcu można doprawić do smaku tak jak się lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 09.11.2012 17:47
hmmmmmmmmm pychaaaaaaaaaaaaaa!
kasienka23 30.07.2012 21:25
pycha
Mariusz10 23.06.2012 19:14
super
Izabela/bella81 23.06.2012 08:24
pyszny
Iwusia 20.06.2012 21:20
niejeden smakosz się znajdzie
Jodaj 15.06.2012 08:19
uwielbiam taki bigos :)
Wacław 06.06.2012 10:37
świetny ten bigos,pycha
fictor123 02.06.2012 09:53
pyszny
Anna133 01.06.2012 19:22
uwielbiam taki :)
olkaaa 28.05.2012 07:35
rewelacja
Renia1 22.05.2012 18:15
swietny bigosik
Gosia20 18.05.2012 12:07
świetny
koala 14.05.2012 23:09
supcio bigosik
Adamorek 03.05.2012 14:40
świetny
mic 30.04.2012 19:50
bigosik to bym mogl zjesc
IKrakowianka 20.04.2012 21:35
uwielbiam bigos
IKrakowianka 20.04.2012 21:35
uwielbiam bigos
Katarzyna56 07.04.2012 11:38
pyszne
Adamorek 04.04.2012 13:20
mniam mniam
Renata16 02.04.2012 17:24
Chętnie zrobię,bo lubię bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak