Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kaszą manną

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 2 szkl.
kasza manna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kaszą manną

Odlać pół szklanki mleka i wymieszać w nim budyń. Resztę mleka zagotować dodając kaszę manną i gotować na małym ogniu. Gdy mleko zacznie wrzeć dodać resztę mleka z budyniem i gotować tak długo aż zacznie gęstnieć. Przelać do salaterek i pozostawić do wystudzenia.
Można polać sokiem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.12.2013 22:32
świetny deserek
marzencia2007 13.06.2013 01:22
pomysłowy deserek-super
PaniMISIOWA 14.12.2012 19:42
sycący, w sam raz dla dzieciaków
gosia47-47 14.07.2012 16:31
pycha
Barbara/zuza22_85 09.05.2012 11:40
fajna
zielonamorelka 01.04.2012 21:50
o widzę,że nie tylko ja tak kombinuję w kuchni heh tylko u mnie raczej proporcje zależą jak się sypnie hehe więc raz mam zupę budyniową a raz mega gęstą kaszkę z posmakiem budyniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak