Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem sułatński

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 365 gram
kakao 10 gram
rodzynki 50 gram
płatki migdałowe 25 gram
bezy 10 sztuk
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem sułatński

- śmietankę ubić z cukrem
- połowę śmietanki wymieszać z płatkami migdałowymi (trochę zostawić do dekoracji)
- drugą połowę śmietanki wymieszać z kakaem
- na dnie pucharków układać bezy (po jednej), następnie śmietankę z bakaliami na nią śmietankę z kakaem
- posypać bakaliami i położyć bezę
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:26
ooo ekstra
Margo1 25.04.2013 10:39
to już robiłam
eewelina 01.04.2012 19:58
smakowicie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak