Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-porowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt.
por 1 szt.
masło 3 łyżki
bulion warzywny 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
tymianek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-porowa z jajkiem

Umyć por i brokuła. Z pora zostawić białą i jasnozieloną część, pokroić je z plasterki. Brokuła podzielić na różyczki.
W garnku rozpuścić masło, dodać pokrojony por i tymianek. Smażyć kilka minut, aż por będzie miękki. Wtedy dodać bulion i brokuła i gotować, aż brokuł zmięknie. Zmiksować.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2012 19:23
Smaczna zupa.
cooleczka 03.04.2012 22:30
brzmi smacznie :)
dabrowianka 03.04.2012 20:18
dzięki :)
Justyna Jussstiii 02.04.2012 10:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak