Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszewrowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cebula 20 gram
masło 30 gram
bułka czerstwa 25 gram
mleko 60 cm sześć.
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 gram
jajko 1/2 sztuki
olej 30 gram
sól do smaku
pipeprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszewrowane

- ugotować jajka na twardo, ostudzić (nie obierać)
- namoczyć w mleku czerstwą bułkę
- jajka przekroić wzdłuż na połowy wraz ze skorupką
- wybrać środek ostrożnie łyżeczką
- pokrojoną w kostkę cebulkę zrumienić na maśle
- posiekać drobno jajka i bułkę, dodać zrumienioną cebulkę surowe jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i peprzem
- skorupki napełnić nadzieniem, powierzchnię zamoczyć w bułce tartej
- na patelni rozgrzać tłuszcz i kłaść jajka stroną umoczoną w bułce tartej, przyrumienić.
Jedna porcja to dwie połówki jajka.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:28
mniaaaaamm
edi 07.04.2012 22:38
Fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak