Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z suszoną morelą i słonecznikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska ćwierć główki
jabłko kwaśne 1 sztuka
jogurt grecki parę łyżek
słonecznik łuskany garść
szczypiorek usiekany
morele suszone 2-3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z suszoną morelą i słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską pokroić, jabłko obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Surówka z suszoną morelą i słonecznikiem foto
2
Dodać jogurt grecki, sól i pieprz, wymieszać.
Krok 2 - Surówka z suszoną morelą i słonecznikiem foto
3
Następnie dodać pokrojone morele, szczypiorek i słonecznik.
Krok 3 - Surówka z suszoną morelą i słonecznikiem foto
4
Wszystko razem wymieszać i podawać do II dania.
Krok 4 - Surówka z suszoną morelą i słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.05.2012 19:16
witaminki :)
Sroczka 02.04.2012 09:25
Ja również je bardzo lubię. Twoja zapowiada się bardzo smakowicie.
Beatris 02.04.2012 09:15
Lubię takie suróweczki.
motylwe 01.04.2012 19:59
ciekawe do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak