Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w miodzie I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg.
piwo 1/2 szkl.
miód pszczeli 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt.
oliwa 4 łyżki
czosnek 6 ząbków
sos sojowy 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w miodzie I

żeberka umyć osuszyć,z pozostałych składników przygotować marynatę i zalać nią żeberka odstawić najlepiej na noc do lodówki,następnego dnia wyjąć żeberka z zalewy i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu przekładać do naczynia żaroodpornego zalać marynatą w której stały oraz pozostałym tłuszczem od smażenia przykryć pokrywką i upiec w piekarniku w temp.180st.ok.1godz.po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze ok.30min.aby się przyrumieniły i sos zrobił się gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.12.2013 08:42
smaczna propozycja
TEtalicha 27.08.2012 15:17
UWIELBIAM JE
Wacław 09.04.2012 16:51
na pewno smaczne !
Seba 03.04.2012 09:46
extra
Wafelek2601 02.04.2012 23:12
rewelacja
zdzislawa2 02.04.2012 13:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak