Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki łososiowo-ananasowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 30 dkg.
ananas świeży 30 dkg.
czosnek 3 ząbki
cebula 1/2 szt.
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki łososiowo-ananasowe

czosnek i cebulę obrać drobno posiekać i utrzeć z solą,fileta umyć zdjąć skórę a mięso pokroić w kostkę o bokach ok.2cm.przyprawić solą i pieprzem świeżo zmielonym,papryką posmarować sokiem z cytryny oraz pastą z czosnku i cebuli,ananasa obrać ze skóry i pokroić w krążki i potem w kostkę wielkości łososia możemy użyć ananasa także z puszki nadziewać na patyki od szaszłyków na zmianę rybę i owoc aż do wyczerpania się składników usmażyć je najlepiej na patelni grillowej po ok.4min.z każdej strony jak nie mamy patelni możemy upiec je w piekarniku ok 10min.w temp.180st.podawać szaszłyki posypane natką pietruszki z ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.12.2013 17:47
ciekawy pomysł
Elżbieta17 15.01.2013 23:22
świetny pomysł:)
bami 30.07.2012 22:54
Fajny zestaw składników :)
Kuchareczka2 20.04.2012 19:30
wyborne
Smerfetka250 07.04.2012 11:52
to lubię
Seba 07.04.2012 07:19
smaczne
ronald88 02.04.2012 10:26
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak