Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażonyd

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól
sok z cytryny
tłuszcz do smażenia
filet z dorsza 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażonyd

Filety z dorsza po rozmrożeniu kroimy na porcje. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprószamy solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb. Rybę panierujemy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Na tłuszczu smażymy porcje ryby. Podajemy z ziemniakami z wody albo frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.04.2012 09:40
extra
Karmel 09.04.2012 14:02
pycha
joanna77 09.04.2012 14:00
fajne
Tika4444 02.04.2012 17:56
apetycznie wyglada
Piotr24 01.04.2012 20:34
uwielbiam dorsza :)
SmacznaPyza 01.04.2012 19:58
czy koniecznie musi być ryba mrożona?
treonina 01.04.2012 17:58
świetny na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak