Dżem morelowy

Dżem morelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    1 kg
  • cukier

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Owoce podgrzewać, mieszając. Gdy się rozpadną, wsypać cukier i gotować, od czasu do czasu mieszając, aż morele będą szkliste, a dżem uzyska odpowiednią gęstość. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat