Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej, suszonych pomidorków i kaparów z świderkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone pomidory 15 sztuk
rosół 1 1/2 l
śmietana 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek
oregano świeże
makaron świderki 200 g
fasola szparagowa 2 ugotowana
kapary 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej, suszonych pomidorków i kaparów z świderkami

Fasolkę i 10 pomidorków miksujemy blenderem. Pozostałe 5 pomidorków kroimy w kostkę. Do gotującego rosołu dajemy zmiksowaną fasolkę, pomidorki, kapary i koncentrat, gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. Śmietanę łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, dodajemy pieprz i Kucharek, zaciągamy zupę. Gotujemy jeszcze około 3 minuty. Do gotowej dajemy świeże listki oregano.
Makaron gotujemy do miękkości, dodajemy do zupy, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

United32 24.07.2019 23:24
Ile ma być fasolki szparagowej oraz jaka fasolka, żółta ?
Doradca Smaku 07.08.2019 08:41
200 gramów żółtej fasolki szparagowej
Justyna23
Justyna23 20.07.2012 02:49
pycha
Justyna Jussstiii 02.04.2012 10:11
super
dwa pokoje z kuchnią 02.04.2012 08:24
pycha
treonina 01.04.2012 18:00
wygląda bardzo zachęcająco!
czekoladka_m 01.04.2012 16:22
Ze składników wnioskuję, że zupka jest przepysza! Zazdroszczę i jednocześnie gratuluję talentu fotograficznego:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak