Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w papilotach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 duży
parówki 6
plater żółtego sera 1 duży
wędzony boczek 30 deko
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
wino białe wytrawne 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w papilotach

Por naciąć wzdłuż , zdjąć 10 dużych liści . Dokładnie umyć,6 liści odłożyć ,a 4 pociąć na 12 paseczków . Wszystkie wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5min .Plaster sera pokroić na 6 pasków . Parówki obrać z osłonek naciąć wzdłuż.W nacięcia włożyć po kawałku sera, całość owinąć boczkiem . Parówki otulić od spodu liśćmi pora . Końce przewiązać paseczkami z pora.Papiloty ułożyć w żaroodpornym naczyniu , wlać wino.Wierzch parówek w papilotach posmarować oliwa .Piec 15 min w temperaturze 200 c .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak