Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pory

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2 szt
cebula 1 szt
mięso mielone 150 gram
ryż 50 gram
migdały 50 gram
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
papryczka chili 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pory

Pokroić wzdłuż pory i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Pokruszyć migdały, posiekać cebulę , natkę, czosnek i
wszytskie składniki prócz pomidorów i oliwy połączyć dokłanie ze sobą. Położyć na pory, zalać pomidorami i skropić oliwą.

Całość włożyć do zminego piekarnika i piec w 180C ok. 1h.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 28.07.2012 16:40
Nie jadłam jeszcze takich, ale z chęcią bym posmakowała.
Monika-twin 15.07.2012 15:28
ciekawy przepis
caralajna 26.04.2012 21:55
uwielbiam to warzywo
Emilia22 01.04.2012 17:46
fajny przepis
cooleczka 01.04.2012 17:18
brzmi niezwykle zachęcająco, i wygląda też :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak