Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mąki orkiszowej z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa 1 szklanka
mąka okiszowa drobnomielona 1 szklanka
mąka amarantusowa 1/2 szklanki
jabłka 2 szt
woda 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mąki orkiszowej z jabłkami

Mąki wszystkie się miesza w misce. W szklance miesza się wodę z olejem. Dodaje się do mąk i wyrabia się ciasto. Na blaszce na pergaminie wykładamy ciasto. Nie trzeba wałkować - wystarczy w palcach po kawałku doklejać. Na ciasto wykładamy kawałki jabłek. Kruszonka: mąka pszenna, olej i cukier - mieszamy i rozsypujemy na jabłkach. Dodatkowo posypuję brązowym cukrem, wtedy wszystko wychodzi chrupiące. Można ciasto posmarować musem jabłkowym, co dodatkowo dodaje smaku. Ja nie zawsze dodaję i jest i tak dobre. Ciasto nie wyrasta i jest cieniutkie, ale za to zdrowe i pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 03.04.2012 19:06
ciekawe
Emilia22 01.04.2012 17:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak