Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kebaby na patyku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
przyprawa do kebaba 1 łyżka
woda gazowana 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kebaby na patyku

Kroki postępowania

1
Mięso łopatki zmielić w maszynce elektrycznej wraz z czosnkiem,
Krok 1 - Mini kebaby na patyku foto
2
wymieszać z dodatkiem 2 jajek, cebuli, morskiej soli, odrobiny bułki tartej,
Krok 2 - Mini kebaby na patyku foto
3
doprawić naturalną przyprawą do kebaba.
Krok 3 - Mini kebaby na patyku foto
4
Tak przygotowaną masą mięsną nadziewać na patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczone w wodzie)
Krok 4 - Mini kebaby na patyku foto
5
Smażyć je na patelni grillowej obracając mięso, żeby się równomiernie zrumieniło.
Krok 5 - Mini kebaby na patyku foto
6
Można podać je z ryżem przygotowanym z curry i dodatkiem sosu jogurtowo-koperkowego.
Krok 6 - Mini kebaby na patyku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 21.04.2012 16:22
ja z reguły robię cieniutkie, a długie. Takie pęczniutkie też wypróbuje
Beatris 02.04.2012 09:16
Często takie robię na grilla. Moje dzieci za nimi przepadają.
Misiabe 01.04.2012 21:41
Ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak