Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z curry jako dodatek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 300 g
olej 1 łyżka
curry 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z curry jako dodatek

Na głębokiej rozgrzewamy 1 łyżke oleju, dodajemy 300 g ryżu, ja wzięłam taki z torebki, rozcięłam torebki i ryż bezpośrednio wsypałam na patelnię, prażymy go chwilę, wlewamy 750 ml wody, wsypujemy 1 łyżkę curry, doprawiamy solą morską, przykrywamy pokrywką i gotujemy ryż do miekkości jednocześnie ryż powinien być sypki i się nie lepić. Ja podawałam go do mini kebabów, uformowany w pojemniku od tarty, posypany pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.04.2012 20:50
też często barwię ryż curry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak