Karczek marynowany.

Karczek marynowany.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczku bez kości

    1,5 kg
  • czosnku

    6-8 ząbków
  • cebula

    1-2 szt
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • przyprawa do karkówki

    1 opk.
  • sól

    1 łyżka
  • olej

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek opłukać, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić.Olej wymieszać z solą,octem balsamicznym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną cebulą i przyprawą do karkówki.Natrzeć dokładnie mięso marynatą, ułożyć w pojemniku i wstawić do lodówki na noc.Następnego dnia można taką soczystą karkówkę grillować, smażyć lub upiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

12.12.2011 09:31
mniam

Jolanta40

24.09.2011 08:15
apetyczne

Grażyna13

28.07.2011 22:24
pycha !

iga2

17.07.2011 23:38
pyszności

czekoladka_m

06.07.2011 15:14
Ale mi narobiłaś apetytu:)

eli_555

02.12.2010 21:40
Pyszny taki karczek.

wedith1

26.10.2010 22:31
Ja też uwielbiam karczek, grillowany..... Twój wygląda bardzo zachęcająco!

ZEWA

24.10.2010 14:05
zgadzam się jest pyszny i też go lubię

SmacznaPyza

14.08.2010 10:00
lubię karczek, dobrze przyprawiony jest pyszny!

misia53

05.08.2010 23:51
Mój ślubny się zachwyci...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat