Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek marynowany.

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczku bez kości 1,5 kg
czosnku 6-8 ząbków
cebula 1-2 szt
ocet balsamiczny 2 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 opk.
sól 1 łyżka
olej 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek marynowany.

Karczek opłukać, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić.Olej wymieszać z solą,octem balsamicznym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną cebulą i przyprawą do karkówki.Natrzeć dokładnie mięso marynatą, ułożyć w pojemniku i wstawić do lodówki na noc.Następnego dnia można taką soczystą karkówkę grillować, smażyć lub upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 12.12.2011 09:31
mniam
Jolanta40 24.09.2011 08:15
apetyczne
Grażyna13 28.07.2011 22:24
pycha !
iga2 17.07.2011 23:38
pyszności
czekoladka_m 06.07.2011 15:14
Ale mi narobiłaś apetytu:)
eli_555 02.12.2010 21:40
Pyszny taki karczek.
wedith1 26.10.2010 22:31
Ja też uwielbiam karczek, grillowany..... Twój wygląda bardzo zachęcająco!
ZEWA 24.10.2010 14:05
zgadzam się jest pyszny i też go lubię
SmacznaPyza 14.08.2010 10:00
lubię karczek, dobrze przyprawiony jest pyszny!
misia53 05.08.2010 23:51
Mój ślubny się zachwyci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak