Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1/4 szkl
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
sok z cytryny
sól, pieprz do smaku
biała fasola 1/2 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z orzechami

fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 10 godzin gotujemy ją do miękkości odcedzamy orzechy siekamy i mieszamy z fasolą dodajemy posiekaną cebulę koperek i natkę pietruszki zalewamy olejem z wywarem kilka łyżek z fasoli i sokiem z cytryny doprawiamy do smaku mieszamy i wykładamy do miseczek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzena06 02.04.2012 08:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak