Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIzza wieloskladnikowa pikantna

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
olej dwie łyżeczki
sól 2 łyżeczki
drożdże 5 dag
jajko 10 sztuk
papryczka chili 2 sztuki
ogórek kiszony 3/4 słoika
szynka 20 dag
ser żółty 20 dag
sól, pieprz do smaku
oliwki zielone 1 opakowanie
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula 3 sztuki
woda 2 (ciepła)
papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: PIzza wieloskladnikowa pikantna

Kroki postępowania

1
Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, któe potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.

Musymy poamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.
Krok 1 - PIzza wieloskladnikowa pikantna foto
2
Papryczkę chilli kroimy drobniutko, pestek nie wyrzucamy, one dodają najwiekszego smaku pikantnosci.
Krok 2 - PIzza wieloskladnikowa pikantna foto
3
oczyszconą paprykę kroimy w kostkę.
Krok 3 - PIzza wieloskladnikowa pikantna foto
4
Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni, dorzucamy pokrojoną kiełbasę i papryczkę chilli.
Krok 4 - PIzza wieloskladnikowa pikantna foto
5
Na gotowe rozwałkowane ciasto, posmarowane ketchupem wykladamy pokrojone w plasterki jajko na twardo. Następnie wykadamy pozostałe skladniki farszu z patelni. liwki, paprykę ogorka kiszonego, groszek itp.
Krok 5 - PIzza wieloskladnikowa pikantna foto
6
Na wierzhc posupujemy startym żóltym sereme, mozna i w plasterkach. Pieczemy w temp 200 stopni C. Po około 20 minutach sprawdzamy stan pizzy i ewentualnie wyjmujemy bądz pozostawiamy jeszcze by się dopiekla. Sprawdzamy nozem , zapałką, wykałaczką stan ciasta
Krok 6 - PIzza wieloskladnikowa pikantna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 23.10.2013 11:21
dziekuje wam
TEtalicha 28.01.2013 20:10
kolejna pizza równie świetna
barbara11561 20.11.2012 21:11
jaka mega kolorowa
ewaa 06.05.2012 15:14
super!
cooleczka 01.04.2012 17:19
poproszę kawałek :)
halina55 01.04.2012 17:13
Wspaniała :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak