Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane jeżyki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 20 dag
szpinak mrożony 15 dag
mąka 10 dag
ser żółty 4 dag
jajko 2 szt
gałka muszkatołowa
pestki słonecznika 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane jeżyki

ziemniaki gotujemy robimy pure e studzimy szpinak doprawiamy gałka muszkatołową miksujemy ziemniaki mieszamy ze szpinakiem dodajemy mąke i ser wbijamy jajko wyrabiamy ciasto i formujemy małe kuleczki gotujemy w osolonej wodzie klopsiki obtaczamy w mące i zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w słoneczniku smażymy na tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak