Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kisielem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 1/3 szklanki
margaryna 250 gram
cukier kryształ 15 łyżek
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
tłuszcz do formy
kisiel wiśniowy 1 z cukrem

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kisielem

Jajka ubić z cukrem.Dodawać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i kisiel.Na koniec wlać stopioną, ostudzoną margarynę.Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem karbowanej formy.Piec ok. 1 godziny w temp.175-180 stopni.Udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak