Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane teściowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 kg
woda 0.5 l
ocet winny 0.5 l
sól 2 łyżki
pierpz ziarna do smaku
cukier 6 łyżek
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane teściowej

W GARNKU ZAGOTOWAĆ WODĘ,WKŁADAĆ GRZYBY MAŁYMI PORCJAMI NA 30 SEKUND.TAK SPARZONE PRZEŁOŻYĆ DO DRUGIEGO GARNKA,ZALAĆ 1/2 LITRY WODY,DODAĆ SÓL,CUKIER I GOTOWAĆ PRZEZ 10 MINUT,ZBIERAJĄC PIANĘ,PO CZYM DODAĆ OCET I RESZTĘ PRZYPRAW.GOTOWAĆ JESZCZE 5−10 MINUT.GRZYBY PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW,ROZDZIELIĆ PRZYPRAWY ( LIŚCIE, ZIELE ITP. ) I ZALAĆ ZALEWĄ,W KTÓREJ SIĘ GOTOWAŁY.SŁOIKU PASTERYZOWAĆ PRZEZ 10−15 MINUT.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 04.04.2012 00:14
uwielbiam
Wojt@s
Wojt@s 02.04.2012 07:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak