Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
sórka starta z 1 cytryny
cukier 50 dag
żelfix 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniowy

Wiśnie umyć i wydrylować. Dodać do owoców skórkę z cytryny i żelfix, zagotować, mieszając. mieszania, gotować jeszcze 3 minuty. Zebrać z powierzchni wytworzona pianę. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.07.2010 10:26
doskonale pasuje do grzanek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak