Dżem wiśniowy

Dżem wiśniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • sórka starta z 1 cytryny

  • cukier

    50 dag
  • żelfix

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć i wydrylować. Dodać do owoców skórkę z cytryny i żelfix, zagotować, mieszając. mieszania, gotować jeszcze 3 minuty. Zebrać z powierzchni wytworzona pianę. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

30.07.2010 10:26
doskonale pasuje do grzanek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat