Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby świeże 100 dkg
cebula 12 dkg
śmietana 16 dkg
sól, pieprz do smaku
margaryna 3 dkg
koperek kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone

Grzyby oczyszczamy i myjemy,cebulę obieramy,myjemy i drobno kroimy. Grzyby kroimy w mniejsze kawałki po czym dusimy z cebulką w sosie własnym. Pod koniec duszenia dodajemy masło,sól oraz pieprz,mieszamy. Doprawiamy śmietaną i mąką,aby trochę zgęstło.Przed podaniem posypujemy posiekanym wcześniej koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 25.01.2013 20:30
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak