Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapustą włoską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso wieprzowe 70 dag
ryż 1 szkl
marchew
koper świeży
sos pomidorowy
kocentrat pomidorowy
przyprawy do smaku
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapustą włoską

Ryż gotujemy 10 minut. Mięso mielimy z czerstwa bułka namoczoną w wodzie.Dodajemy ryż ,solimy i pieprzymy do smaku.Kapustę gotujemy kilka minut, tak żeby liście odchodziły.Napełniamy liście farszem.Gotujemy do miękkości.Pod koniec dodajemy sos pomidorowy i koncentrat (można zaprawić mąką). Gołąbki jak postoją, przejdą smakiem są jeszcze lepsze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.06.2012 13:41
gołąbki już chodzą za mną z miesiąc... pyszne!
ronald88 20.04.2012 12:47
super
Emiliozo 19.04.2012 07:43
lubię takie
marzenciak1985 16.04.2012 18:38
mniam
Aneta41 05.04.2012 17:16
a ja wolę z kaszą:)
mela25 04.04.2012 09:16
mniam :)
JUSTYNA61 01.04.2012 10:55
mniam
agunesu 01.04.2012 10:54
bardzo lubie gołąbki z włoskiej kapusty
Paweł10 01.04.2012 09:38
świetnie wyglądają :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak