Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z indykiem i soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
cebula 2 duże
soczewica konserwowa 1 puszka
pomidory konserwowe 2 puszki
olej
czosnek 3 ząbki
przyprawa do potraw
pieprz
chili
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z indykiem i soczewicą

Filet pokroić w kostkę lub paseczki i obsmażyć na oleju, dodajac pod koniec cebulę pokrojoną w piórka.
Do obsmażonego mięsa wlać pomidory z zalewą, dodać przyprawy i dusić 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać osączoną soczewicę, wymieszać i wcinąć czosnek.
Doprawić ostatecznie do smaku.

Podawać z makaronem, kaszą, plackami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 30.08.2012 16:16
ciekawy przepis
pierniczkowo 21.05.2012 11:07
ciekawy przepis, uwielbiam takie dania:)
Izabela/bella81 14.04.2012 00:06
super
Aneta41 02.04.2012 22:48
ciekawe, ciekawe
Habibi 02.04.2012 13:57
Soczewica dodatkowo wzbogaca odżywczo taki sosik :) Też ją lubię.
ronald88 02.04.2012 10:27
supcio
emeslive 02.04.2012 09:40
Bardzo fajny przepis, dodatkowy "+" za soczewicę, którą uwielbiam!
Habibi 01.04.2012 09:12
Pomidorki w puszce, całe (bez skórek) lub krojone, w soku pomidorowym.
misia53 01.04.2012 00:42
podoba mi się przepis tylko nie wiem o jakie pomidory chodzi...
Habibi 01.04.2012 00:19
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak