Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1.5 szklanki
jajko 1
mąka 3 szklanki
drożdże 1/2 kostki
brązowy cukier 1 łyżka
sól szczypta
rodzynki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rodzynkami

Rodzynki moczymy w wodzie przez noc. Mleko należy zagotować i ostudzić.Mąkę przesypać do miski.Drożdże rozpuszczone w mleku,razem z cukrem i szczyptą soli przelewać stopniowo do miski z mąką,dodać jajko i namoczone rodzynki.Dobrze wyrobić.Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godziny.Racuchy smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.07.2012 13:57
Widać, ze pyszne są.
halina55 31.03.2012 19:30
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak