Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto truskawkowe na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 opakowania
słodka śmietana 1/2 szklanki
truskawki 1 kg
Biszkopt 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto truskawkowe na zimno

Ciasteczka biszkoptowe miksujemy.Zmiksowane ciasteczka będą stanowiły spód ciasta.Zmiksowane wykładamy do okrągłej blachy wyłożonej pergaminem.Truskawki obrane ze szypułek i umyte miksujemy(garść truskawek pozostawiamy do dekoracji.). Po zmiksowaniu przecieramy je przez sito.Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z przetartymi truskawkami,po czym wykładamy równomiernie na spód ciasta. Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Lekko przestudzone wylewamy na ciasto.Ciasto schładzamy w lodówce na około 3 godziny.Pozostałe truskawki przekroić na połówki i układamy na wierzchu galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.07.2012 13:58
Genialne.
jolanta19 02.04.2012 19:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak