Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLAN Z PORÓW

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (białe części) 20 dag
oliwa 2 łyżeczki
jaja 3
mleko 1 i 2/3 szklanki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: FLAN Z PORÓW

Przekroić pory wzdłuż i dokładnie umyć. Następnie pokroić je w drobne paski. Przełożyć do rondla i dusić na oliwie ok. 10-15 min. Rozłożyć masę porową do małych foremek. Jaja ubić z mlekiem i przyprawami, a następnie zalać pory. Piec flan 20 min w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.

SPRÓBUJ; Ja również zamiast porów dodaje różyczki brokułu. też pyszne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak