Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTTBULLAR-PULPETY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 25 dag
mięso wieprzowe 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ziemniaki ugotowane 2
mleko 100 ml
jajko 1
sól do smaku
pieprz
majeranek 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTTBULLAR-PULPETY

Wszystkie składniki wymieszać i dokładnie wyrobić. Z masy formować niewielkie okrągłe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na rumiano na rozgrzanym ogniu. Podawać z ziemniaczkami i suróweczką. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak