Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z boczniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczniaki 200 g
cebula 1 duża
jajko 3-4 szt.
mąka pszenna
kasza manna
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z boczniakami

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na miazgę razem z cebulą - ja to robię za pomocą malaksera.
Boczniaki oczyścić (ew.opłukać) i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Zmielić w malakserze i połączyć z masą ziemniaczaną.
Dodać jajka, sól, pieprz i czosnek granulowany - wymieszać dokładnie.
Masę zagęścić mąką pszenną i dodać 2-3 łyżki błyskawicznej kaszki manny.
Po dokładnym wymieszaniu odstawić masę na 30 minut do spęcznienia mąki i kaszki.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Podawać z dowolnym sosem, śmietaną lub jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.05.2012 09:15
No więc czas najwyższy, aby spróbować :)
malaczarna23 07.05.2012 08:23
takich jeszcze nie jadłam:(
ziutula
ziutula 08.04.2012 00:40
placki lubię w każdych wersjach a te są ładnie usmażone i podane...
Habibi 01.04.2012 00:20
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak