Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marokańskie ciasteczka ghoriba

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zmielone migdały 200 gramów
jajko 1
cukier puder 1 łyżka
cukier wanilinowy 0,5 łyżeczki
mąka szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marokańskie ciasteczka ghoriba

Migdały przetrzeć lub zmiksować. Ubić duże jajko, dodając cukier puder, cukier wanilinowy. Dodać szczyptę mąki i migdały, całość dokładnie wymieszać. Uformować okrągłe ciastka, wyłożyć na papier do pieczenia. Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i piec 15 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 11:19
oooo jaki fajny przepis, muszę zrobić :)
caralajna 04.04.2012 23:10
fantastyczne :)
hastalavista 02.04.2012 16:43
świetne!
Paweł10 31.03.2012 16:42
nie jadlem jeszcze takich :-) pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak